Debattartiklar

LOV ska skrotas!

Sverigedemokraternas gruppledare Boris Jernskiegg skriver att beslutet att införa LOV ska skickas på återremiss. Vänsterpartiet Alingsås har inte nåtts av någon information om att Daniel Filipsson (M) skickat LOV på återremiss.

Debattartikeln är, likt SD:s politik, felaktig, missvisande och verklighetsfrånvänd. Men framförallt, i motsats mot vad Jernskiegg själv hävdar: SD fick inte rätt när det gäller LOV – SD är anledningen till att LOV röstades igenom. Som vanligt så påstår SD en sak men agerar tvärtemot.

De ekonomiska och strategiska riskerna som kommunens utredning om LOV visade låg till grund för Vänsterpartiets beslut att rösta nej både till SD:s förslag om återremiss samt Alliansens förslag om att införa LOV. Vi valde att lyssna på varningarna från kommunens egna utredning om de konsekvenser och risker som införandet av LOV innebär. Vi står upp för den politik som vi driver i vardagen och under valår, vilket innebär att vi alltid försvarar arbetare, brukare och vår gemensamt ägda välfärd.

SD ledamöter, förutom en, valde att sluta upp bakom C, L, KD och M och rösta ja till LOV. Det är inte att agera med försiktighet eller att värna om vår kommunala äldreomsorg. Det är att strunta i konsekvenserna som LOV innebär för våra arbetare, brukare och hela kommunens äldreomsorgs verksamhet.

SD är anledningen till att LOV kan införas. SD:s ledamöter valde vid voteringen, som så många gånger förr, att ta på sig sin största offerkoftor och rösta ja till LOV. Så nej, Boris Jernskiegg: SD hade inte rätt om LOV.

Vi Vänsterpartister står stadigt i våra ideologiska övertygelser och kommer aldrig svika Alingsåsare. Vi kommer, till skillnad från SD, aldrig acceptera att våra skattpengar går till storföretagens vinstutdelningar eller att företag som Vardaga ses som positiva inslag i vår välfärd.

LOV ska inte skickas på återremiss – LOV ska skrotas!

Marcus Wallin, vice ordförande (V)

Dela den här sidan:

Kopiera länk