Debattartiklar

Budget 2021: Ett annat Alingsås är möjligt!

Vänsterpartiet är ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund. Det innebär att vårt främsta mål är ett jämlikt och hållbart samhälle där vi aktivt arbetar för att minska klyftorna, stärka välfärden, värna demokratin och säkerställa att alla människor oavsett bakgrund och förutsättningar kan åtnjuta frukterna av vårt gemensamma arbete.

Sverige är ett klassamhälle, där det gapar stora klyftor i livsmöjligheter, livslängd och makt mellan de som tjänar mest och de som tjänar minst. Alingsås är inte något undantag. Det är därför vårt uppdrag som socialister att genom praktiska förslag och fördelning av resurser motverka detta.

Under 2020 har vi också sett en pandemi svepa in över Sverige och avslöja hålen i den svenska välfärden som under många år satts på svältkur av högern. Även om Alingsås som kommun hittills stått sig väl i krisen så har pandemin visat att välfärden är inget vi kan spara på. Men viruset visar också att det bara är tillsammans vi kan klara av de riktigt stora utmaningarna. Mot ett virus har den ensamma
individen ingen chans. Vi ser att det bara är jämlikhet och sammanhållning som kan bygga ett samhälle som är  tillräckligt starkt för att klara stora kriser.

Läs hela vår budget för år 2021-2023 här.  

Dela den här sidan:

Kopiera länk