aktuellt

Stöduttalande från Vänsterpartiet Alingsås styrelse

UTTALANDE FRÅN VÄNSTERPARTIET ALINGSÅS STYRELSE!
22 år gammal mördades Mahsa Amini för några dagar sedan av den iranska ”moralpolisen”. Hennes brott var att hon burit sin slöja på ett ”felaktigt sätt” enligt Irans diktatur. Som socialister och som socialistiskt parti har vi ett ansvar att i ord och handling alltid protestera och fördöma systematiska förtryck, patriarkala strukturer och fundamentalism. Därför vill vi skänka våra kondoleanser till Mahsa Aminis anhöriga och våra varmaste kamphälsningar till den iranska kvinnorörelsen som med risk för sina liv just nu protesterar mot den iranska diktaturen.
För mordet på Mahsa Amini har lett till stora folkliga demonstrationer och protester i Iran, men även i Mahsas hemland Kurdistan. Både på gator och torg, men även genom iranska kvinnor som i protest har klippt av sig håret eller tänt eld på den sjal som diktaturen tvingar dom att bära från sju års ålder.
Med risk för sina liv protesterar kvinnorna mot Irans patriarkala tyranni. Det modet är beundransvärt och vi hoppas att det folkliga upproret växer och att den iranska diktaturens dagar är räknade.
Vi kommer fortsätta att kämpa mot kvinnoförtryck i världen och här hemma i Sverige. Ingen är fri förrän alla är fria och vi måste tillsammans göra motstånd mot patriarkala strukturer och mäns våld mot kvinnor.
Därför vill vi uppmana er alla att organisera er i kampen och det kan du göra genom att gå med i din lokala kvinnojour, engagera dig i Vänsterpartiet eller annan organisation som står upp mot mäns förtryck, kontroll och våld mot kvinnor.

Dela den här sidan:

Kopiera länk