aktuellt

Pressmeddelande: Vi går till val på att rädda Alingsåshem!

Vänsterpartiets unika vallöfte till Alingsåsarna: Vi säger nej till utförsäljningar av Alingsåshems lägenheter!
Vänsterpartiet kommer att vara det enda partiet i Alingsås som går till val på att stoppa försäljningar av Alingsåshems lägenheter. Vänsterpartiet Alingsås gruppledare Martin Lindberg kommentarer vallöftet här:
– Med våra politiska förslag om höjda lånetak och ändrade ägardirektiv kan vi istället bygga fler hyresrätter samtidigt som vi värnar om våra befintliga lägenheter.
I mars 2020 röstade Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Alliansen ja till att öppna upp för stora utförsäljningar av Alingsåshems lägenheter. Under en tvåårsperiod kan upp till 10 % av beståndet säljas helt utan öppen demokratisk process i kommunfullmäktige.  Vänsterpartiet var då och är fortfarande det enda partiet i Alingsås som vänder sig emot detta beslutet.
Utförsäljningar vägrar vi att acceptera och därför kommer vi, tillsammans med hyresgästerna, som enda parti i Alingsås gå till val på att rädda Alingsåshems lägenheter från utförsäljningar.
Vallöftet och kampanjen för att rädda Alingsåshem från utförsäljningar är en av de viktigaste valfrågorna i Alingsås och kommenteras såhär av Vänsterpartiet Alingsås ordförande Marcus Wallin:
– För hyresgästerna är en röst på Vänsterpartiet en röst för att rädda sin lägenhet. Varje röst gör skillnad och till skillnad från övriga partier så sviker vi inte väljarna när vi lovar någonting.
För ytterligare kommentarer eller frågor:
Gruppledare Martin Lindberg – [email protected] / 0762-48 30 97
Ordförande Marcus Wallin – [email protected] / 0709-290703

Dela den här sidan:

Kopiera länk