aktuellt

Pressmeddelande: Vi tar ansvar för Alingsås rödgröna väljare

De

Vänsterpartiet Alingsås bjuder in Miljöpartiet och Socialdemokraterna till samtal för ett nytt rödgrönt styre med målsättningen att rusta upp välfärden, rädda Alingsåshem och på allvar börja minska kommunens utsläpp. Vänsterpartiet är nu kommunens fjärde största parti, med stort stöd från väljare som värnar om Alingsåshem, klimatet och välfärden, det ansvaret och förtroendet kommer vi göra allt vi för att förvalta och få till politiska förändringar i Alingsås.

Marcus Wallin, ordförande Vänsterpartiet Alingsås:

– Vi vänder oss i första hand till Miljöpartiet och Socialdemokraterna för utifrån deras vallöften och politiska manifest är det partier som vi bör kunna hitta samsyn kring kraftiga investeringar i välfärden och att rädda Alingsåshems lägenheter från hotet om utförsäljningar.

Flera år av Daniel Filipssons (M) styre har resulterat i omfattande uppror inom välfärden, hyresgäster som är rädda att deras lägenheter ska säljas och ett klimatarbete som inte är tillräckligt för att på allvar minska våra utsläpp. Därför kommer Vänsterpartiet nu i första läget att bjuda in MP och S till samtal om hur vi kan komma överens i de viktigaste sakfrågorna för att bryta den negativa utvecklingen i kommunen.

Martin Lindberg, gruppledare Vänsterpartiet Alingsås:

– Vår dörr står öppen för alla partier som står upp för alla människors lika värde och som i handling är beredda att rusta upp välfärden, investera i den gröna omställningen och bygga bort bostadsbristen istället för att sälja ut Alingsåshems lägenheter.

För ytterligare kommentarer:

Marcus Wallin, ordförande

Martin Lindberg, gruppledare.

Dela den här sidan:

Kopiera länk