aktuellt

Hjälp Socialdemokraterna genomföra sin politik – Rösta på Vänsterpartiet!

Alingsås behöver en ny politisk inriktning. En stad full av klasskillnader och orättvisor behöver en annan politik. En röst på Vänsterpartiet i höstens val är en röst för att styra politiken vänsterut, en röst för ett mer jämlikt samhälle.

Socialdemokraterna är aldrig så vänster som inför ett val, men den politik partiet driver vid makten och i opposition går allt längre åt höger.

Under denna mandatperiod har Vänsterpartiet i Alingsås lagt fram förslag om allt ifrån att låta våra pensioner få avgiftsfri entré på Nolhaga Parkbad under vardagar till att granska alla besparingar inom välfärden.

Men Socialdemokraterna har avslagit i stort alla våra förslag och därför har de inte kunnat bli verklighet.

När nu valdagen närmar sig lägger Socialdemokraterna fram flera av våra förslag som sin egen politik.

Men ingen som följer den lokala debatten i kommunen kan ha missat hur Socialdemokraterna (S) och Moderaterna (M) närmat sig varandra under hela mandatperioden. Den goda samförståndsandan mellan de två gamla maktpartierna har till och med gått så långt att kommunalråden Filipsson (M) och Waern (S) tillsammans gått ut i Alingsås Tidning och attackerat oss i Vänsterpartiet. Anledningen? Jo att vi i Vänsterpartiet försökte stoppa de nya ägardirektiven till Alingsåshem som öppnar upp för stora försäljningar av våra kommunala lägenheter.

Vår dörr till S står öppen för dialog och samarbete om resultat förbättrar välfärden och ökar jämlikheten.  

Men Alingsås behöver ett nytt politiskt styre. Välfärden står vid ruinens brand, den klarar inte fyra år till av Filipssons (M) politik. De stora välfärdsprotesterna- och upproren inom förskolan och äldreomsorgen är tydliga bevis på det.  Socialdemokraternas tystnad under mandatperioden har varit en besvikelse, viljan att kompromissa har varit på bekostnad av sakpolitiken. 

Men alla väljare som värnar om vår gemensamma välfärd vet nog att sådan politik inte kommer förverkligas genom att samarbeta med högerpartierna i Alingsås. 

För det goda samarbetet mellan M och S i Alingsås rådhus är väldigt oroväckande för alla oss som vill rusta upp välfärden i Alingsås efter valet. Så om du vill rusta upp välfärden i Alingsås och att politiken ska ta tillbaka kontrollen från marknaden – rösta på Vänsterpartiet! Vi är garanten för förändring i Alingsås! 

För det är bara genom en starkare Vänster som vi kan dra de andra partierna åt vänster för att ta tillbaka kontrollen över välfärden, bygga bort bostadsbristen och skapa ett tryggare Sverige för oss alla!

Marcus Wallin
Ordförande för Vänsterpartiet Alingsås som kandiderar i kommunvalet.

Dela den här sidan:

Kopiera länk