aktuellt

Krönika: skrota hälsoschemat!

Personalen inom Alingsås äldreomsorg som tar hand om dina nära och kära orkar inte längre. Den psykiska och fysiska belastningen vi haft under dom senaste åren med pandemi och schemaförsämringar sliter ont på oss gör att många tvingas till sämre löner, psykisk och fysisk ohälsa, sluta arbeta i förtid eller byta yrke från något man trivs och älskat att arbeta med. 

Våran arbetsmiljö har tagit en rejäl vändning till det sämre under dom gångna åren. En pandemi som satt djupa spår i oss som arbetar på frontlinjen och att samtidigt göra schemaförsämringar, det som benämns som ”hälsoschema”, tvingar oss att arbeta fler pass. Hälsoscheman är ett resultat av den politiska ledningens nedskärningar inom välfärden och resultatet är att många kollegor tvingats gå ner i arbetstid för att orka vilket leder till lägre lön på en redan låg lön. Hälsoschemat får kollegor att säga upp sig, föräldrar ser sina barn mer sällan eftersom vi arbetar fler nattpass och schemaförsämringarna att ökat vår fysiska och psykiska ohälsa.

Det är dags för Alingsås kommun att göra som Vänsterpartiet och lyssna på oss som arbetar inom äldreomsorgen när vi kräver att hälsoschemat ska skrotas. 

Christoffer Salander, undersköterska inom nattpatrullen som kandiderar för Vänsterpartiet i kommunvalet
Malin Prelog, undersköterska inom äldreomsorgen nattpatrullen som kandiderar för Vänsterpartiet i kommunvalet

Dela den här sidan:

Kopiera länk